9. märts 2011

Viisa saamine

Kuna programmis on vaja vähemalt 6 kuud kohal olla, siis kindlasti ei sobi meile turismiviisa (mis kehtib ainult 3 kuud) ja lisaks võimaldab residendi viisa kenasti ka oma asju siin kohapeal ajada - saada kohalik ID-kaart ja avada pangakonto jms.

Igatahes lähim konsulaat ühe Eesti kodaniku jaoks on Soomes. Kõik oli kena, mõtlesin, et otsin paberid kokku, korjan kogu meeskonna passid kaas ja käin korra Helsingis ära ja vormistan paberid. Hakkasin saatkonnaga kirju vahetama, üldiselt ühelegi minu küsimusele väga ei vastatud, aga kirjavahetuse käigus paljastusid detailid. Olgu öeldud, et teiseltpoolt suhtles minuga tõeliselt tore inimene. Pärast seda, kui oli selgunud, et meile on vaja politseis tõendit, et me pole pättust teinud ja arstide käest tõendit, et me ei lähe nende tervishoiusüsteemile koormaks... saime me lõpuks ka teada, et me peame kõik ikkagi väikese visiidi Soome tegema, et endast personaalne näpujälg maha jätta.
Näete meest, kes viidi vägisi esimes korda Soome - meelitasin kohviga


Tegelt talle päris meeldib soomes, Poliisi ja värk, kohe lähme nätsu ja värvilist traati otsima



49 e-maili hiljem olimegi Soome laeva peal ja 2h pärast maabumist olime jälle tagasi Eesti poole teel - hunnik pildiga pabereid kotis ja passis verivärske Tšiili residendi viisa aastaks. Ahjaa, Sven oli esimene julge, kes näpujälje tuleproovi läbis juba mõni nädal varem.

Tehtud, viisa passi igaveseks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar