12. oktoober 2011

Sinu jaoks on see karneval!

No mis meil siin toimub. Kevad on, apelsinid õitsevad!

Tegelikult õitsevad teised taimed ka


Aasa-Leo õitseb!


Lisaks oleme oma leivaküpsetamisega suutnud kohaliku rukkijahu tööstuse kriisi äärele viia, sest riigis on rukkijahu totaalselt otsas. Alles oli hea meel, et meil on enamvähem pidevalt musta leiba kodus olemas - tõsi küll tavaliselt süüakse üks päts sooja leiba esimese tunniga lihtslt võiga ära, pärast ahjust väljumist ja ega teiselgi pikka iga ei ole. Aga nüüd ütles turul müüja, et jahu on otsas ja ei teagi kas enam lähiaegadel tuleb.

Lisaks kiirele töötegemisel oleme me ikka siin linnas siin-seal lonkinud. Pühapäeval oli selline suurem ettevõtmine, kus me luusisime San Cristóbali ümber ringi ja sattusime Sveni mahitusel skulptuuride parki.
Võtab tööd koju kaasa


Bambusevõrseid närima


Kohaloleku kontroll. Ja hea, et sellised taimed kodus potis ei kasva




Pendlimees



Meil pandaks selline lind puuri kohe! Siin on see väidetavalt tavaline rändlind ja kevadine külaline.

Santiago on ikka oma 6.5 miljoni inimesega nii väike linn, et ikka juhtud tuttavatega juhuslikult kokku

Esmaspäev oli siin jälle mingi püha, mis tegi nädalavahetuse pikaks. Nii pikaks, et lõunas Patagoonias plaanitavate hüdroelektrijaamade vastu protestijad otsustasid kaugelt kohale sõita ja öelda, mis nad asjast arvavad. Juba enne suure lõuna algust kuulsime aknast, et midagi on toimumas. Arvasime, et tavaline protsest... aga sel korral kostus eriskummalist muusikat ja trummide põristamist. Esialgu uurisime fotoka abil aknast, et mis toimub


Toimus see. Protsest koos Mapuche inimestega.

Kuna, aga seal paistis tavapärastsest erinev teema olevat, siis läksime ikka kohale vaatama. Ja me ei kahetsenud, sest tavapärase pisargaasi, sodimise-lõhkumise ja märulivormis politseiga rüselemise asemel näitasid lõunast tulnud inimesed hoopis teistsugust lähenemist ütles. Nad olid tammide vastu tantsu ja muusikaga. Kõrvaltvaatajale tundus asi pigem karnevali mõõtu olevat oma pöörase energiaga.





Siis protestimarsi edenedes jõudis järg rahvatantsijate kätte, kelle kirevatest kostüümidest oleks võinud päikesepaisteliselt päeva vabalt hetkeks pimedaks jääda.






Mõnus villane suss







Erilist etteastest pakkusid veel sellised moosekandid, kelle oli seljas suur trumm ja trummi peal taldrikud, mis olid pika paelaga ühendatud jala külge ja rütmiline tants ei olnud mitte mingi vaikne sammumine.


Trumm&Taldrik etteaste
Kokkuvõttes olid peole igasugust rahvast kogunenud










Mitte enam nii kootud suss


Kui millegi kohta saab kasutada väljendit "kirju seltskond", siis kindasti see oli üks kirju seltskond. Edaspidi ilmselt tuleb selle väljendiga seoses meelde mulle just see päev.

Nagu ikka, siis rohkem ja suuremaid pilte meie kirjust seltskonnast otse  galeriist:
https://picasaweb.google.com/108994714736464111440/TammideMass?authkey=Gv1sRgCL39wsuuv7zjAQ#slideshow

Meie turul käivad "kosmose-mutid" jõudsid ka põhimõtteliselt uude sajandisse. Saage tuttavaks meie uus pereliige:
Roheline, mitte nii eriti kriuksuv ostukäru

Nüüd saab turlt juba oluliselt rohkem asju ära tassida.