26. september 2011

Mida meil siis toimunud ei ole?

Meil ei ole ammu sadanud lund, rahutused ei ole veel lõppenud ja puudelt ei lange värvilisi lehti.

Küll aga oleme me ära pidanud kaks sünnipäeva. Nii Ingridi oma koos piknikuga keset päeva kuskil linna sees mäe otsas - tänu Eleni ja Eliisa salaplaanile.




Nüüd me teame, et Ingridi sünnipäeval õitsevad tegelikult kirsid
Seejärel pidasime ära Tšiili sünnipäeva. Tegemist on auväärse eaga 201 aastat iseseisvust - pikka iga! Pidu oli ka korralik - kestis 4 päeva järjest.

Kõik algas juba reedesel päeval kontoris, kus olid dekoratsioonid, kohalikud mängud ja söögid.

Meie omakorda tähistasime ka seda kõike korrektsel viisil
Korraliku traditsioonilise grilliüritusega
Seejärel käisime kohalikul Fonda-pidustusel, ehk linnas nägi see välja nagu üks suur rahvapidu. Koos traditsiooniliste tantsude ja tegevustega. Igatahes meenutas see olukord tahtmatult jaanipäeva oma olemuselt.

Kohaliku saare rahvatantsuansambel
 Igatahes tundus, et kohalikku rahvatantsu, mis koosnes valgete rättidega keerutamisest ja kontsade klõbistamisest, tantsiti nõrkemiseni ilmselt. Meie nõrkesime enne ja lahkusime.

Järgmisel päeval alustasime taasihoidliku kuhja pannkookidega

Siis tegime linnas ühe tiiru - vaikus, linn oli kui välja surnud. Ainult lipp lehvis.


Kõik oli viimase vindini ehitud
Ühel majal võib enam kui 1 lipp olla vardas


Lendas ainult 1 tuvi, muidu oli vaikne

Keegi ei protsestinud, mõnel tänavanurgal küll grilliti - kes oli otsustanud siiki linna jääda. Jalutasime ja vaatasime. Meid vaadati ilmselt ka nagu tulnukaid.

Õigel sünnipäeva päeval oli kavas paraad kuskil väljakul. Läksime omast arust küll vara kohale, aga selgus, et see paraadi osa polnudki otseselt tavainimestele vaatamiseks, sest paraadiplatsi äärde olid pandud tribüünid ja sinna pääses vaid kutsetega. Isegi kaela peaaegu väljavenitades ei näinud me suurt midagi. Aga tundus, et inimesed ei lasknud ennast sellest väga häirida - lennutati tuulelohesid, grilliti ja tunti ilusast ilmast ning meeltust melust rõõmu.
Need mustad täpid taevas on lugematud tuulelohed. Puu otsa takerdunud tuulelohesid poleks ka jõudnud kokku ilmselt lugeda.

Täna võis ratsapolitseiga julgelt pilti teha

Üritame midagi näha tribüünide tagant... ega ikka ei näe küll

Päike paistis otse lagipähe


Väike grupp inimesi üritas meeleavalduse otsa pottide ja pannidega üles võtta. Aga sellisel pidupäeval ei läinud keegi eriti kaasa - see on rohkem selline tööpäevade tegevus.

Kõige suurema elamus jättis lennumasinate etteaste. Mis algas sama ootamatult, kui see ka lõppes.


Suured lennukid, väikese lohega
Igatahes oli meeleolu pidulik.

Kui me arvasime, et me oleme turgu näinud, siis nüüd nägime me eriti tõsist kauplemist ühel pikal tänaval, mis sellest platsist linna poole kulges.
Tegime ka hea tehingu lipu osas.
Sünnipäeva meeleolus


Mis meil siin veel vahepeal olnud on... head musta juuretisega leiba on kaks korda tehtud - järjest paremaks läheb. Kohalikus kinos käidud.
Tegelikult on veel palju häid asju tehtud ja nähtud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar