13. august 2011

Täname küsimast, me oleme elus

Me lihtsalt oleme nüüd natukene rohkem töö tegemisele vahelduseks keskendunud. Nagu päris start-up ikka.

Aga fotoaparaati tolmust puhastades avastasin sealt mälukaardi nurgast mõned varem avaldamata pildid  Antofagasta kohta, mille hea meelega valguse kätte tooks.
Tüüpiline Antofagasta tänav bussijaama juures

Isegi veel tüüpilisem linnapilt

Tänav õnneliku jalutajaga

Eine bussijaamas. Selle spetsiifilise piruka nimi ei tulegi meelde, kes aitaks ? Enpanada?
Eino, ega siis pole viisakas öelda, et see linn kole oleks olnud... seal oli ikka rand ka ja lained otse ookeanist (Mareki pildiseeria)



Ja mere ääres on hea vaatega jõusaal ka olemas, kus saab erinevaid harjutusi teha




Veel olime ka oma lennujaamas oldud ajast mõned ülesvõtted teinud. Ühest eriti kallist Coca-cola pudelist, milles tundus olevat 80ml lisasuhkru jaoks eraldatud

Ja meid otse lennujaamas tabanud tööhoost


Loodetavasti saab see pild tulevikus legendaarseks. Saame öelda, et siit algas üks uus teenus.
Tegelikult läheb meil päris hästi, sest kui me kodus sööki teeme, siis me teeme väga head kodust sööki. Hakklihakastet, kartuliputru, praetud veiseliha jms.
Peakokku tööhoos

Tervislik eine


Ja veel tulid välja mõned pildid sellest suurest paberite ja aruande aktsioonist.


Lõpp hea, kõik hea

Vahepeal selgus ka aruande vahetulemus. Tulemus oli päris positiivne - suuremad kulud läksid väidetavalt läbi. Neile oli üks dokument märkamata jäänud pakis ja lisaks pidime segitama google kaarti abiga, et Tartu ja Tallinna vahel ei käi linnasisene transport. Ma saan aru küll, et võrreldes Tšiili vahemaadega on see meie linnade vahe põhimõtteliselt linnaliini väärilise distantsiga.
Igatahes 86% meie esitatud kuludest said aktsepteeringu ja loodame, et see väljendub peagi meie pangaarvel. Saime veel kiita, et meie dokumentide esitamine oli väga hea eeltööga ja  loogiliselt kokku pandud.

Pottide ja pannide kolistamist oli veel kõigest paar õhtut võimalik kuulata, aga kesklinnas käib pasunate tuututamine suhteliselt endise hooga - see tavapäraseks taustaks muutunud ja ei täida ilmselt enam oma eesmärki. Tundub, et mingi panga töötajad on ka üldise streigilainega ühinenud. Ma sain teisel katsel oma uhiuue tsekiraamatu ja pangakaardi ka kätte. Nüüd ma olen üks õnnelikest, kellel on kohalik pangakonto ja internetipank ja muud hüved. Iegi kui ma panga kliendiks asumise avaldust täites vähemalt 5 korda väljendasin oma soovi mitte krediitkaarti saada. Siis panka oma stardipaketile järgi minnes ootas mind ikkagi krediitkaart - jäin siiski endale kindlaks ja andsin selle viisakalt tagasi kohe.

Oleme taas aktiivselt sisenenud kinnisvaraturule. Eelmisel pühapäeval ostsime isegi kohaliku kuulutustelehe - paraku kuulutuste allajoonimisest eriti kaugemale ei jõudnud. Oleme küll paar korterit vaatamas käinud, aga iludusvõistlusel pole keegi järgmisesse vooru veel edasi saanud. Uurisime igaks juhuks ka hetkel kasutuses oleva korteri kohta, et kas saaks hinda pisut alla lasta.
Seega kui teil juhuslikult Santiagos või Vina del Mar-is mõni korter vaba juhtub olema, siis võite meile alati teada anda.

Tõenäoliselt kui elukohaga päris hapuks läheb, siis me hakkame agressiivsemalt kinnisvaraturgu läbi kammima - ehk lähme lihtsalt kohale ja uurime suurtest majades kuulutusi.

Meile korteriga kaasa antud koristaja on ka väga asjalik. Eriti kui meil pesumasin katki läks mõni nädal tagasi, siis  mõtlesime, et kurdame talle.. et ta saaks korteri omanikule edasi rääkida murest. Selle asemel, et lihtsalt kuulata võttis tädi pesumasina põhimõtteliselt sülle ja hakkas seda remontima. Igatahes väga asjalik, aga pesumasin ei andnud alla... saime uue masina. Aga see on väga hea, kui sellist tüüpi haldjas siin korra nädalas üle käib.

Eile tegelesime kohaliku Eesti seltsielu edendamisega. Ehk saime tuttavaks 2 Eesti neiuga, kes on Joosepi töökaaslased ning on siin juba vanad olijad ja soojendasime suhteid eelmisest nädalast. Sõime meetri jagu pitsat ja  ajasime loba. Seega kui Joosep ka saare keele värskendamise kursuselt tagasi jõuab, siis on meie kogukond siin 7 liikmega - ma arvan, et see on päris hea tulemus ühe väikese rahva kohta siin all vasakus nurgas.

Täna õhtul on pann-TV kavas ahjukartuli ja ahjukana programm ohtra sibula ja küüslauguga. Juba enne ahju minekut näeb asi hea välja. Kõrvale pakutakse võis praetud lillkapsast. Pole ju väga paha.
Enne
Pärast



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar