7. juuli 2011

Hostelis

Esimene hostel, mille me netist piltide põhjal välja valisime on odav... umbes 16USD öö, inimese kohta. Kuna korteri leidmisega läheb ilmselt aega, siis hind on natukene määrav.

Ja see on tõeliselt askeetlik - kuna siin on talv (temperatuur langeb kuni nullini), siis ainus küttevahend on mingil naftaproduktil baseeruv latern, mis köeb ühistoas igal korrusel.
Keskküte

Ja kuna enamus aega on siin meeldivalt soe, siis majad on üldiselt ehitatud seda silmas pidades. Mida muidugi piltide pealt ei näe ja kaardi pealt kohe tähele ei pane, on see, et asume üsna suurte tänavate ääres. Toa akendende iseloomustamiseks sobib vast järgmine dialoog:

Marek: "Kas aken on lahti?"
Alar: "Ei, see ongi nii õhuke lihtsalt"

Natukene on siis tunne, et autod justkui sõidaks sinu toas ja temperatuur on üsna kõikuv, aga põhjamaa inimesena on täiesti võimalik siin siiski ööbida. Vaatan, et India mehed kõrvaltoast nihutasid vaikselt selle laterna oma tuppa ööseks - ma ei teagi kas selleks, et sooja saada või vingust pilve jääda - hommikul olid nad õnneks elus ja nihutasid möödaminnes selle üldruumi tagasi.
Ühisruum


Kui me eile arvasime, et kolime mõnda pisut kallimasse hostelisse, siis võin öelda, et olukord on suhteliselt sarnane igal pool - pole kütet, ruumid näevad suht sarnased välja jne.

Aga seltskond siin elamises on tõeliselt kirju, tundub, et rahvast saabub igast kandist - üks tädi Kariibidelt, kellega hommikulauas juttu ajasime oli tõeliselt energiline ja ägega olemisega. Veel sakslased, ingliskeele rääkijad, igasugused tõmmud poisid ja tüdrukud sagivad siin ringi, kelle päritolu kohta ei oska esimese hooga midagi arvata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar