11. juuli 2011

Optimistlik Esmaspäev

Kui me olime ära näinud Hostelite variandid, siis tuli Marekil hea mõte - et sama raha eest võiks saada kolme peale hoopis mingi 1-päevase rendihinnaga korterid võtta. Asusime agaralt neid otsima.. või noh Läti Hendrik kirjutas blogi ja Marek otsis kortereid.  Kuulutuste peal nägid need korterid väga normaalsed välja ja maksid umbes sama palju kui kolmene tuba hostelis - vahe oli selles, et korteritel on tavaliselt 60 ruutmeetrit ja hostelitel 6-10 ja korteritel on bassein, vahest ka oma jõusaal, tavaliselt rõdu kena vaatega... niisiis valisime portaalist välja hunniku selliseid kortereid.

Lisaks oli ka 50 e-maili peale tulnud ka üks korter, mida me võisime vaatama minna pikemaajalisemaks rentimiseks - mõeldes ajale, millal kõik 5 meie bande liiget kohale jõuavad.
Tundub, et siin ei ole e-mailide vastamine eriti populaarne või pole portaalis olevad kuulutused eriti kehtivad. Arvan, et helistamine oleks efektiivsem, aga küsimus on selles, et kui paljud seal telefoni teises otsas keelt mõistavad. Lisaks pole me veel kohalikku kõnekaarti leidnud.

Igatahes võtsime suuna sinna vaba "pikemaajalise" korteri suunas Providencias.
Postiljon koputab ainult 2 korda

See on päris suur lipp, kui nüüd lähemale minna

Beatle mania teeb oma 37ndat ringi


Teepea haarasime pirukad ka - need olid suured ja maitsvad. Queso pirukas ongi juustupirukas ja mul oli mingi äge tšilliga seguga pirukas, mis võttis otsakondi märjaks.

Igatahes olime me minutipealt kohal, vaatasime sõnaraamatust üle, kuidas öeldaks 45 kohalikus keeles ja asusime verbaalsesse vahekorda uksehoidjaga. Kolme päevaga olen nii kõvaks keelemeheks hakanud, et poetasin uksehoidjale väikese lause, mis mulle hipsaania keele kursuselt meelde oli jäänud - väljendasin rahulolu, et siin on väga rahulik. See oli positiivne, et see tädi, kes meile korterit näitas valdas inglise keelt. Saime tänu temale ka üldises plaanis palju targemaks - et korteri hinnale.. mis oli hetkel 450 000 tugrikut lisandub $160 maja haldamise tasu (ilmselt koristamine, uksehoidja jms.) lisaks tulevad eraldi elekter, gaas, vesi, internet. Ehk siis sellele reklaamis olevale hinnale hüppab umbes 260USD-i juurde. Lisaks tuleb ühe kuu üür veel deposiiti jätta, nagu ikka.
 Igatahes oli piirkond super, aga korter vist viie inimese jaoks natukene väike. Aga eks me räägime Sveni ja muu kambaga  homme läbi.

Õhtu lõpuks tuli paar vastust ka ajutiste korterite kohta.

Täna pidi olema linnas üliõpilaste demonstratsioon vaba hariduse nimel, tuletõrjeautod sõidavad igatahes vilkuritega ringi - tundub, et rahumeelne üritus väljus kontrolli alt.

1 kommentaar:

  1. Kommentaariks veel nii palju, et siin mail on kõnekaardi osmiseks vaja ka kohalikku RUT numbrit ehk suvaline inmene tänavalt ei saagi seda osta (oleme kuulnud ka, et isegi ilma füüsiliselt RUT kaarti nägemata pole kõnekaarti müüdud, kuigi number on olemas olnud).

    Maja haldamise tasu ehk kohalikus kõnepruugis "Gastos comunes" tähendab siis ei tähenda korteri koristamist vms vaid maja üldkulusid ehk uksehoidja (väga tavaline, et majal on all uksehoidja, kes sind sisse laseb), koristaja, üldelekter jms. Orienteeruvalt on see 2-3 toalisel korteril ca 50 000 - 150 000 kohalikku.

    VastaKustuta