20. juuli 2011

Päev, mil me saime metroos šampooni

Nii see päev algas. Metroos ulatas tütarlaps väikese pudeli šampooni möödujatele - ma ei saa öelda, et mul oleks pea pesemata olnud või midagi, aga ometi hommikul Mareki dušigeeli (juba teist nädalat;)  laenates mõtlesin küll korraks oma šampooni peale - nii, et mõtetel on tugev jõud ja sel korral oli üsna ootamatu lahendus ja veel ootamatus asukohas ;)



Täna pidi olema tähtis päev, kui paneme allkirjad suurele hispaaniakeelsele lepingule Startup Chile-iga - ehk põhjus, miks me üldse siin oleme. Aga läks teisiti - sest lepingusse olid sattunud õigete meeskonnakaaslaste asemel meie pereliikmed. Lubati nädalaga ära parandada, aga õnneks sekkus üks asja organiseerijatest ja ta arvas, et ehk päeva lõpuks peaks ikka selgus saabuma.

Täna oli minu õnnepäev - ma sain korra ühe Brasiilia tüübi käest kontoris tema välise kõvaketta mp3 kataloogile näpud taha ja palju uut muusikat. Natukene kahju, et mul läpaka kõvakettal väga palju vastu pakkuda ei olnud - suht juhuslik valik asju sai kaasa. Sel korral esindab  Eestit maailmale   Aur elektroonilise muusika poolelt ja Vaiko Eplik indie artistidest. Usun, et Uno Loop võiks ka oma paari bossanova looga sobida teemasse seal maal - vähemalt võiks tal huvitav kuulata olla, mis tema nende muusikaga maakera teisel poolel tehakse.

Ahjaa, eile õhtul oli siin selline baari-üritus, kus oli võimalik oma äriideid esitleda ja kohalolijate abiga proovile panna. Ehk siis iga soovija sai aega täpselt 1 minut, et oma idee kohalolijatele ära müüa - ehk sama situatsioon, kui sa satud võimaliku investori ette. Selle ühe minutiga pead sa suures plaanis selgeks tegema, mis probleemi sa lahendad, paljude jaoks sa lahendad, mis on su ärimude, ehk kuidas sa sellega teenid, miks sinu meeskond seda just kõige paremini teeb  ja mida sa kuulajatelt soovid - tegelikult päris palju ühe minuti jaoks.






Seejärel saavad kohalolijad kohe karmilt hinnata ka esinemist ja äriideed, käega õige hinde poolt hääletades.


Kes tundub, et korteriteema hakkab vaikselt siit väljuma - nüüd, kus korteri omanik organiseeris katki oleva keskkütte asemele elektriradikad - siis on olukord juba päris hea. Loodan, et seda teemat lähikuudel rohkem vaja puudutada ei ole. Kui siis võibolla niipalju, et võib-olla lähme reedel vaatama mõnda lähedalasuvasse linna, et uurida võimalusi suviseks perioodiks merele lähemale kolida. Sest kui suusahooaeg läbi saab, siis on ju igati loogiline, et algab surfihooaeg.


2 kommentaari:

  1. Tere,
    Paistab, et maa ei raputanud teid üldse - http://marker.to/CsZv5i#marker . 1500km on selleks vast piisavalt ohutu kaugus.

    VastaKustuta
  2. Aitäh, et paanikat külvad. Sinna kanti pidime me minema järgmisel nädalal. Aga siin tõesti midagi tunda ei olnud, kuna see riik on ikka meeletult pikk ja saan aru, et see värin toimus üleval - samas kui meie oleme siin keskel.

    Aga hea teada ikka.

    VastaKustuta