22. juuli 2011

Ristiisa kontorit külastamas

Igae projektile antakse kohalik "ristiisa", nagu ma juba rääkisin esimese mägimatka juures. Otsustasime, et täna lähme vaatame, kuidas üks kohalik startup firma välja näeb - ehk läksime oma projekti padrino kontorisse visiidile.

Kuna aega oli, siis läksime sinna jala. Teel nägime värske demonstratsiooni jälgi... ülikooli akendelt pesti värvi maha ja tundus, et ülikooli juures oli rahvamasse veega jahutatud. Pisargaasi sel korral menüüs ei olnud. Aga tehnika oli tänavatel küll.



Lõpuks õnnestus ka paljukiidetud politsenik koos autoga tabada ohutust kaugusest
Teel Providencia linnaossa hoidsin kaamerat ja tegin juhuslikke klõpse
Mägede vaade linnast on ikka kena küll.



Väike keeleõpe

Kohalikud ülekäiguraja ületajad

Kesklinnas on õhk päris sinine, kui vihma pole ammu sadanud
Leidsin endale kohe uued sõbrad


Sattusime ühe suhteliselt ootamatu etenduse peale ülekäigurajal. See on üsna tavaline, et noored teenivad siin raha liikluses, suurematel ritmikutel punase tule ajal esinedes. Tavaliselt kavas kurikate või pallidega žonglöörimine või mõned muud lihtsamad trikid. Aga sel korral võtsin ma mööda sattudes isegi peoga münte taskust, sest see oli päris ootamatu, et ühe tütarlapsega žonglööritakse





Aga kontor mida me vaatama läksime oli selline tüüpiline mõnus väikese startupi kontor. Kontor vaadatud, võtisme oma  padrino ja tema töökaaslasega väikese lõuna ka. Selgub, et on teisigi kohti, kus saab 3000 ühiku eest komplektlõuna.


Uurisime kohalikelt suusatamisvõimaluste ja suusamäele saamise kohta. Lisaks tegime taustauuringut nende linnade kohta, kuhu plaanis elama minna. Saime teada, et Valparaisos keeb elu, aga võib-olla pole nii ohutu koht kui Viña del Mar - mis on küll igavam koht olemiseks, aga kuna nende kahe koha vahe sõidab rong 15 minutit, siis polegi nagu probleemi. Loodame esmaspäeval täpsemalt need linnad üle vaadata.
Alles eile Itaallastega lõunal olles sai naerdud selle üle, et miks paljusid asju siin italianodeks nimetatakse... suvalist burgerit ja paljusid muid roogasid. Et nende meelest polnud neil söökidel mitte mingit pismist nende maaga. Täna seletas üks kontorist meiega liitunud tüüp meile asja lahti. Italianodeks nimetatakse asju nende välimuse pärast... eelkõige siis lipuvärvidega on seos. Kuna siin pannakse burgerite ja hot-dogide vahele alati purustatud avgaado kreemi majoneesi ja tomatit/ketšupit - siis moodustavad need kenasti Itaalia lipu värvid ja sellest ka nimetus. Seega kui on italiano siis tead, mis sealt vahelt kindlasti leida võid.

Tagasi minnes nägime veel ehedat demonstratsiooni




Et meeleavaldus üle käte ei läheks


Täna jagati esimesena panga klientideks registreerunutele pangakontod ja stardipakett kätte. 

Vanast ajast jäänud tšekiramat koos nahksete kaantega ja PIN-kalkulaator uuest ajast on pärishea kooslus


Ja isegi tsekiraamat anti - üks keskmine eeslane ei tea küll, mis sellega peale hakata... aga noh filmidest oleme näinud, kuidas sellega ässata saab.


Ahjaa, see lumetorm millest Eestis räägiti... seda oleme meie ka näinud ainult  telekast - ilmselt on see kuskil lõunas, sest telekas räägiti sellest seoses Argentiina piiri ületamisega. Ja see maavärin, mis oli olnud paar päeva tagasi... see oli põhjas, ehk 1500 km siit eemal.

Küll on meil aga keskplatsil parlamendi juures üks meeletult suur lipp - mulle tundub, et sellega saaks enamuse jalgpalliväljakust ära katta.. võib-olla ma liialdan, aga suur on ta küll.

Ja üks huvitav äri, mis siin silma hakkab on kingaviksimise äri.. tundub, et siin on igal viksijal oma koht ja möödudes olen aru saanud, et üks seanss maksab kuskil 400-500 ühikut.
See on vist ikka pikem sessioon, kui saab ajalehte lugeda

Aga eriti kõrgete saabaste korral tasub kudumistöö ette võtta
Kodusid siin on, aga kahjuks kõigile koertele ei jätku :(

1 kommentaar:

  1. Selle koera ma võtaks küll kohe omale, peate suurema korteri peale mõtlema hakkama. :)

    VastaKustuta