21. juuli 2011

Õhtusöök kahele - ehk puuvili, mis ei andnud alla

Õhtul koju kõndides otsustasime kah läbi põigata meie piirkonna suurimast kaubanduskeskusest, et näha mis seal põnevat ja valikku saada on. Mõtlesime, et läheme tervislikuks ja ostame puuvilja. Valisimegi visaalselt kõige atraktiivsemana välja mingi puuvilja, mis tundus olevat pirni ja õuna lähedane sugulane - ju see on siis mingi pirnõun. Magushapukas lõhn ärritas maitsemeeli, oli soov kohe sinna hambad sisse lüüa. Sven oli läinud üritusele ja me otsustasime Marekiga mitte väga suurt söömat teha ja valisime põnevamaid asju välja. Mingid marineeritud molluskid, sardiinid tomatis.
Võin veel öelda, et kohalik "viljakas" või sepik näeb välja nagu sepik, aga maitseb nii, nagu see oleks valmistatud saepurust. Kohalikud värskelt küpsetatud saiad on küll head.

Söök söödud ja kord jõudis puuviljade kätte. Pesin hoolikalt meie "pirn-õunad" puhtaks ja lõin esimesele eksemplarile hambad sisse.. või noh üritasin, sest see liigutus ei õnnestunud. Hetkeks tundus, et puuvilja sisu on tehtud puidust. Maitsel polnud väga viga... aga väga puine oli see värk.

 Pika närimise peale õnnestus puuviljale liiga teha, aga õige pirn või õun see ei tundunud.


Küsimus lugejale, et mis viljaga on tegu ? Selline keskmise õuna või pirni suurune, kollane.
Aga, ega me alla ka ei andnud, kui õun ikka ei ole valmis, siis tuleb teda küpsetada - õunapommi õpetas kunagi Eesti Reklaamfilmi klipp tegema.



Kerge suhkruga ja 30 minutit hiljem oli asi juba söödav. Aga küsimus jääb ikka, et mis ?
Kui keegi suudab piltidelt tuvastada, mis viljaga tegu, siis võib meile ka kommentaariga retsepti panna, mis nendest kahest ülejäänud viljast teha saaks.

2 kommentaari:

  1. Ma ei tea täpselt aga poes olen näinud väikest papaiat. Kui näeks sisse kah, siis võibolla oleks jätaks pakkumata.
    http://www.cl.all.biz/en/g6185/

    VastaKustuta
  2. Nope, papaya see ei ole, sest olen seda ka enne söönud ja seest läheb aina puisemaks.

    VastaKustuta