17. juuli 2011

Jalgpall ja natuken mäsu

Käisime õhtul jalgpalli vaatamas.. alagrupimängud olid läbi ja Tšiili läks kokku Venetsueelaga. Otsustasime, et vaatam jalgpalli linnas mõnes arvukatest söögikohtadest või kontori juurest suurelt ekraanilt.
Teel linna nägime aknast, et seis on 1:0 Tšiili kahjuks - see ei tõotanud head. Seda ilmselt teadsid ette ka kohalikud politseijõud. Kesklinnale lähemale jõudes oli järjest näha märulipolitsei busse ja klaasist kilpidega märulipolitsenikke. Sven arvas, et me peaks ikka südalinna asja lähemalt uurima minema, samas olin ma Marekiga pisut kõhkleval seisukohal - alalhoiuinstinkt tegi oma tööd. Aga läksime ikka lõpuks sinna suure ekraani juurde välja, kus paras rahvamass mängu vaata. Igale rünnakule ja võimalusele elati häälekalt kaasa. Vahepeal muutus asi isegi positiivseks, kui seisuks sai 1:1
Aga mõned minutid hiljem oli taas kaotusseis 1:2 - siitpoolt vaadates. Sain selle melu kehva telefonikaameraga üles võetud:




Igatahes selgus 12 minutit hiljem, et Venetsueelas ei toodeta ainult seebiseriaale, vaid mõned mängivad jalgpalli ka ja päris hästi - tundub ,et seda võistlust ei saa nüüd siit enam väga jälgida - kohalik meeskond oli mängust välja.

Võtsime igaks juhuks positsiooni politsei lähedusse, aga hetk hiljem selgus, et see polegi nii väga hea otsus, kui mõni pooleldi täis õllepurk lendas nende suunas. Hindasime oma positsioonid kiirelt ümber ja otsustasime ära oodata kuna rahvas laiali läheb. Jõudsime veel näha kuidas üks tahtmist täis noortekamp ühe poe vaateakna plekist piirde lahti sai ja võttis mida sai ja kuidas märulipolitsei nad minema ajas.

Kuna kell oli umbes 9 õhtul, siis otsustasime kesklinnast eemalduda, et oma uue korteri lepingut sõlmima suunduda - see oli 21:30 peale kokku lepitud. See tuletas meelde, et tore oli seal jalgpallimelus seista nii, et taskutes oli üle keskmise sularaha.

Korteri lepinguga läks kõik kenasti, vahendaja rääkis inglise keelt. Lugesime ühiselt potid, pannid, kodumasinad, voodid, tekid, padjad, lambid, maalid... ühiselt üle. Ja kirjutasime pikale hispaaniakeelsele dokumendile alla - lootuses, et see oli ikka seesama dokument, mille nad meile olid tutvumiseks saatnud ja vahepeal ei olnud sinna midagi lisandunud. Saime tuttavaks ka meie majapidajannaga, kes pidi iganädalaselt aitama meil puhastus ja koristustöid teha. Uurisime veel interneti ja muude asjde kohta - internet pidi olema ainult alumise korruse "arvutiruumis".
Hea uudisena selgus, et majas on olemas ka saun, mida saab 2h kaupa broneerida 1000 tugriku eest - kuid halb oli see, et kohe seda ei saanud millegipärast broneerida - oleva remondis või midagi. Mõtlesim, et korraliku sooja saamiseks võiks selle igaks õhtuks ära broneerida kuni suveni ;)
Suundusime eelmisesse elamisse tagasi veel viimaseks ööks - diil oli tehtud, loodetavasti homme hommikust alates on meil korter - takso sõitis kiiresti ja odavalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar